Over Rianne

Rianne background

Even voorstellen

Rianne is sinds 2014 rijksgediplomeerd hoefsmid en lid van de Nderlandse vereniging van Hoefsmeden (NvvH).

Een rijksgediplomeerd NvvH hoefsmid staat voor bekwaamheid en betrouwbaarheid
met een erkend diploma. Hoefsmid is(helaas) een vrij-beroep waardoor iedereen hetvak mag beoefenen. Veel paardeneigenaren staan hier niet bij stil.

Als erkend en rijksgediplomeerd hoefsmid weet ik wat jouw paard nodig heeft. Bij voorkeur besla ik je paardom de zes tot acht weken om de stand van de hoeven (door groei) niet te veel te hoeven corrigeren.

Geduldig, vakkundig, secuur

Aandacht

Aandacht is een belangrijk
onderdeel van mijn werk.
Probleem hoeven zien we als
een uitdaging waarbij we altijd
naar volledig herstel streven.

Persoonlijke aandacht

Bij het bekappen en het beslaan
letten we altijd op de specifieke
behoeften van zowel paard als
eigenaar voor een optimale
conditie van de hoeven.

Expertise

Met mijn jarenlange werkervaring
is uw pony en paard in goede
handen. Ik neem alle tijd en
werk met alle rassen
in verschillende disciplines.

Klanten

Ons klantenbestand gaat van
professionele stallen tot de
particuliere ruiter in de regio
Noord Holland en
West Friesland.

Rianne Molenaar

Jonge jaren

Ik ben vanaf jongs af aan al tussen de paarden. Dit begon met mijn eerste verzorgpony. Na enkele jaren verzorgen volgde mijn eerste eigen pony, Mido. In de jaren die volgde heb ik veel geleerd, bij een oude boer, achter op zijn terrein, waar ik Mido had staan. Later ben ik verhuisd naar Yaccarinda Arabians in Warder omdat de boer waar ik stond te oud werd voor de verhuur van de stallingen. Na mijn verhuizing naar Yaccarinda Arabians in Warder ben ik begonnen de opleiding tot erkend hoefsmid. Dit omdat ik zelf al enige handelingen verrichte aan mijn eigen pony Mido, en dus zo mijn passie ontdekte voor het vak van hoefsmid.

Hoefcorrectie

Opleiding

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot erkend hoefsmid aan het toenmalige Groenhorst college in Barneveld. Vanaf het begin van mijn studie ben ik stage gaan lopen bij John Haine, dit beviel supergoed en ook zijn werkwijze paste zeer goed bij mij. In 2014 ben ik geslaagd voor mijn examen en ben toen meteen begonnen met het opbouwen van een eigen klantenkring. Inmiddels heb ik een grote klantenkring waar ik elke 6 tot 8 weken kom voor reguliere zorg, maar soms ook voor spoedgevallen.

Inmiddels heb ik een wachtlijst. Mocht je meer info willen? Neem dan contact op via het contactformulier.

20170522_135856.1jpg

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is er een die ik niet zwart-op-wit kan beschrijven. Je moet het ervaren als ik met je pony, ezel of paard bezig ben. De manier waarop ik met hen om ga is vooral op gevoel. Zo kan ik hun taal lezen en hen op hun gemak stellen om zo de zorg die nodig is te bieden. Zo creéer ik een ook rust tussen dier en eigenaar en heerst er een optimale sfeer. Vanuit dit standpunt kan ik het vertrouwen winnen en wanneer dat dit lukt geeft dat ook een extra boost, ook wanneer een dier speciale behoeften heeft en moet herstellen is een positieve vibe belangrijk en iets wat ik graag bied aan dier en ruiter. Dit is een fundamentvan waaruit ik altijdf werk.

Scroll naar boven